Βιβλία για το ψάρεμα με ενσωματωμένα βίντεο

«Για να διαβάσετε τα βιβλία κάνετε «κλικ» πάνω στο μπλε κουτάκι που περιέχει τη φράση «Διαβάστε το Βιβλίο» »

* Για να διαβάσετε τα βιβλία πρέπει να είστε συνδρομητής της Βιβλιοθήκης του «Ψαρεύοντας…»

Η Τέχνη του Παραγαδιού

Το βιβλίο «Η Τέχνη του Παραγαδιού» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2014. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αναμορφωθεί 5 φορές, με σημαντικότερη την τωρινή, που είναι η 6η κατά σειρά. Αυτή τη φορά στο βιβλίο εκτός από καινούργια θέματα προστέθηκε και μια καινοτομία η οποία το καθιστά πρωτοπόρο στο χώρο της βιβλιογραφίας. Εκτός από κείμενα, σκίτσα και φωτογραφίες, ο αναγνώστης διαβάζοντάς το έχει την ευκαιρία να βλέπει να αναλύονται και με μια σειρά βίντεο όλα τα θέματα που πραγματεύεται, ώστε η μεταβιβαζόμενη γνώση να γίνεται απόλυτα κατανοητή. Και βέβαια η αναμόρφωσή του δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα συνεχίζεται όσο οι τέχνες της θάλασσας εξελίσσονται και τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν τη δυνατότητα να τις ακολουθούν κατά βήμα.

Διαβάστε το Βιβλίο

Η Τέχνη της Συρτής

Το βιβλίο «Η Τέχνη της Συρτής» δεν ασχολείται με ένα μόνο είδος ψαρέματος αλλά με μια πλειάδα διαφορετικών ψαρεμάτων τα οποία για να εκτελεστούν χρειάζονται «και κίνηση». Αυτά είναι: Η παραδοσιακή συρτή βυθού • Οι πολλές και διάφορες συρτές αφρού • Η ζόκα • Η συρτή με πλάνο • Η συρτή με μολύβι φύλακα • Η συρτή με downrigger • Η συρτή με καταβυθιστή • Η κολπάδα για χταπόδια • Η συρτή για καλαμάρια • Η συρτή για σουπιές • Το τσαπαρί. Και αυτό το βιβλίο, εξαντλεί τα αντικείμενά του χρησιμοποιώντας εκτός από κείμενα, σκίτσα και εικόνες και μια σειρά κατατοπιστικά βίντεο, η συλλογή των οποίων συνεχώς μεγαλώνει, όσο η τεχνολογία και οι ψαράδες θα εξελίσσουν τα ψαρέματα της συρτής στο διηνεκές.

Διαβάστε το Βιβλίο

Συνήθεις Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους

Το βιβλίο «Συνήθεις Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους» γεννήθηκε από την ανάγκη του συγγραφέα του να απαντάει γρήγορα και τεκμηριωμένα στις πολλές ερωτήσεις των ερασιτεχνών ψαράδων. Όταν οι ερωτήσεις επαναλαμβάνονταν οι ίδιες καθημερινά, αποφάσισε να τις συμμαζέψει σε ένα βιβλίο, όπου ο καθένας θα μπορεί να τις βρίσκει διευθετημένες σε θεματικές ενότητες και αριθμημένες με τάξη. Φυσικά η συγγραφή αυτού του βιβλίου όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε αλλά ούτε και πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ όπως όλα δείχνουν, αφού τα θέματα που προκύπτουν στα ψαρέματα και τη θάλασσα είναι ατέλειωτα, η δε νομοθεσία την οποία επίσης πραγματεύεται το βιβλίο, διαρκώς ανανεώνεται. Όπως και τα υπόλοιπα, χρησιμοποιεί κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο μετατρέποντας έτσι τον αναγνώστη σε … θεατή!

Διαβάστε το Βιβλίο

Το Παραγάδι εν Συντομία

Το βιβλίο «Το Παραγάδι εν Συντομία» είναι ένα καθαρά τεχνικό σύγγραμμα που κινείται στον αντίποδα του πρώτου «εξαδέλφου» του που είναι το βιβλίο «Η Τέχνη του Παραγαδιού», με την έννοια ότι ενώ εκείνο προσπαθεί να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια προσπάθεια να καλύψει όλα τα είδη παραγαδιών και τεχνασμάτων, αυτό κάνει το ακριβώς αντίθετο, «συμμαζεύοντας» το αντικείμενο στα βασικά. Είναι δηλαδή ένας συνοπτικός οδηγός για όποιον βιάζεται να μπει στη θάλασσα και να καλάρει ένα παραγάδι, αφήνοντας τα διάφορα τεχνάσματα και τις ιδιαίτερες τεχνικές για αργότερα!Φυσικά και αυτό το βιβλίο βασίζει την αναγνωσιμότητά του στα πολλά βίντεο που περιέχει, τα οποία καθοδηγούν τον αναγνώστη – θεατή σε όλα τα θαλασσινά βήματά του.

Διαβάστε το Βιβλίο

Χυτεύοντας τα Μολύβια μου

Το βιβλίο με τίτλο: «Χυτεύοντας τα Μολύβια μου» γεννήθηκε μέσα από δύο διαπιστώσεις, τις εξής: Την πεποίθηση του συγγραφέα ότι στο ψάρεμα πρέπει να μας διακρίνει ένα πνεύμα οικονομίας και εφευρετικότητας και το γεγονός ότι τα διάφορα μολύβια που χρησιμοποιούμε στα ψαρέματα είναι είδος εξαιρετικά αναλώσιμο. Με αυτή την έννοια οι οδηγίες και συμβουλές που δίνονται μέσα από τις σελίδες του αποσκοπούν στο να μάθουν τον αναγνώστη να νοικοκυρεύει τα εργαλεία του αποκτώντας δεξιότητες που πριν δεν είχε. Ειδικά σε αυτό το βιβλίο η τεχνολογία του βίντεο προσφέρει το απόλυτο εποπτικό μέσο, βοηθώντας άμεσα τον αναγνώστη – θεατή να κατασκευάσει όλα όσα του χρειάζονται και να νιώσει το αίσθημα ικανοποίησης του ερασιτέχνη κατασκευαστή.

Διαβάστε το Βιβλίο

Και βέβαια όλα όσα διαβάσατε μέχρι τώρα δεν είναι παρά μόνο η αρχή γιατί στο «Ψαρεύοντας…» η συγγραφή καινούργιων βιβλίων για το ψάρεμα και τη θάλασσα και η συμπλήρωση και διαρκής αναμόρφωση των υπαρχόντων, δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, αλλά θα συνεχίζεται όσο εσείς θα μας ακολουθείτε, ενημερώνοντάς σας για ότι καινούργιο εμφανίζεται!