Ας συστηθούμε λοιπόν…

Πάντα με απασχολούσε το γεγονός ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που διαθέτει το μοναδικό αρχιπέλαγος της Μεσογείου και έναν λαό από παράδοση θαλασσινό, πουθενά δεν υπήρχε κάποιος φορέας που να διδάσκει την τέχνη του ψαρέματος. Και όπως όλοι όσοι από γεννησιμιού τους κουβαλάνε το χούι της αγάπης για τη θάλασσα και το ψάρεμα, έτσι κι εγώ, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου, έψαχνα μανιωδώς πληροφορίες και μυστικά που θα με μάθαιναν να ψαρεύω. Η μυστικοπάθεια όμως των ανθρώπων της θάλασσας ήταν το εμπόδιο που έβρισκα συνεχώς μπροστά μου.

Μου πήρε παραπάνω από 50 χρόνια για να μάθω τα βασικά για το κάθε ψάρεμα και να μπορώ να κυκλοφορώ με «απαιτήσεις» στη θάλασσα. Και τώρα που παραμεγάλωσα έβαλα σκοπό μου να απαλλάξω τον κόσμο από αυτό το … μαρτύριο σπάζοντας από την μεριά μου τον κύκλο της σιωπής.

Το διαδίκτυο και η ψηφιακή τεχνολογία είναι το όχημα που χρησιμοποίησα για να πετύχω το σκοπό μου και πέντε χρόνια τώρα μοιράζω όσα ξέρω και όσα συλλέγω στην πορεία, όπου μπορώ και όπως μπορώ.

Με την ίδρυση του ιστότοπου «Ψαρεύοντας…» σκοπεύω να πάω ένα βήμα πιο πέρα και να συστηματοποιήσω ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μου. Εδώ ο υποψήφιος, αλλά και ο προχωρημένος ερασιτέχνης ψαράς, θα βρει πολλές πληροφορίες για το χόμπι του καταχωρημένες με τάξη σε διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία, διάφορα βοηθητικά μικροέντυπα, πάρα πολλά βίντεο αλλά και μερικά ευχάριστα θαλασσινά αναγνώσματα για τις ημέρες που έχει φουρτούνες και δεν μπορούμε να μπούμε στη θάλασσα.

Όμως, επειδή οι εξελίξεις είναι συνεχείς, η ενημέρωση δεν θα είναι «στατική» αλλά «δυναμική». Κάθε τι καινούργιο θα καταχωρείται αμέσως στο υπάρχον υλικό και όσοι θελήσουν να συνδεθούν μαζί μας θα ενημερώνονται άμεσα με προσωπικό μήνυμα.

Το ακόμη σπουδαιότερο είναι η δυνατότητα υποβολής απεριόριστου αριθμού ερωτήσεων, για ότι αφορά το ψάρεμα και τη θάλασσα, οι οποίες θα απευθύνονται και θα απαντώνται από καταξιωμένους ερασιτέχνες ψαράδες όλων των ειδικοτήτων. Η λειτουργία «επείγον» σας δίνει τη δυνατότητα άμεσης απάντησης, ακόμη και τη στιγμή ακριβώς που την έχει ανάγκη ο ψαράς!

Όσοι πιστοί προσέλθετε …

Μιχάλης Μαντάς

Ερασιτέχνης ψαράς

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com